Matheu Hinzen baalt van geschrapte première Wickie de Viking

Het is de eerste familiefilm die weer in de Nederlandse bioscopen te aanschouwen is, en de 14-jarige Matheu Hinzen is er onderdeel van: Wickie de Viking: Het Magische Zwaard. De winnaar van het Junior Songfestival sprak de stem van Wickie in.

"Ik heb de film zelf nog niet gezien", vertelt de stemacteur aan BuzzE. "Vanwege de coronamaatregelen is er helaas ook geen prèmiere. Dat vind ik onwijs balen." Als Matheu de eerste animatiefilm over Wickie wil zien, zal hij dus naar de bioscoop moeten. Wickie de Viking: Het Magische Zwaard draait vanaf maandag.

"De film is spannend en avontuurlijk, een echte familiefilm", belooft Matheu. Het verhaal gaat over Wickie, die heel graag met zijn vader op avontuur wil. Dat mag niet, want hij is te jong. Plots verandert alles wanneer Wickie's moeder wordt geraakt door een magisch zwaard en daardoor in goud verandert. De stem van Wickies beste vriendin is ingesproken door Sterre Koning, bekend van de films Whitestar en Project GIO.

Voor Matheu smaakt het inspreken van stemmen zeker naar meer. De tiener vindt het heerlijk dat hij in de studio iemand anders is. "Je komt lekker aan in je chill outfit, je stapt de studio in en je bent opeens wat anders. Een pinguïn, een monster, een echt personage die oorspronkelijk Engels spreekt, dat vind ik zo leuk."