Mathilda de Musical te zien in Luxor Theater

Mathilda de Musical komt naar Nederland. De internationale voorstelling is exclusief te zien in het Luxor theater in Rotterdam, maakte Luxor-directeur Marc van Kaam woensdag bekend.

"We hebben grote plannen voor de stad. Daarom grijpen we de kans aan om deze bijzondere, veelzijdige musical exclusief naar het oude Luxor Theater te halen", aldus van Kaam. Mathilda de Musical, gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl, won meer dan 99 internationale prijzen en is volgens de directeur daarom een mooie aanwinst voor de stad.

Volgens de organisatie trekt de voorstelling meer bezoekers van buiten Rotterdam naar de stad. Ook heeft Luxor plannen een speciaal educatieprogramma rondom de musical te ontwikkelen. Hoe dat precies eruit gaat zien, is nog niet bekend.

De musical vertelt het verhaal van een buitengewoon meisje dat, gewapend met een levendige fantasie en een scherpe geest, haar eigen lot weet te veranderen. De musical speelde in 2010 voor het eerst twaalf weken lang voor een uitverkochte zaal in het Courtyard Theater in Startford-upon-Avon.