Matic zet loopbaan voort bij AS Roma

ROME (ANP/BELGA) - Voetballer Nemanja Matic zet zijn loopbaan voort bij AS Roma. De Servische middenvelder heeft in de Italiaanse hoofdstad een contract voor één jaar getekend met een optie voor een tweede jaar.

"Roma is een grote club met fantastische fans en een algemeen bekende coach, José Mourinho, waardoor de beslissing om hier te tekenen heel eenvoudig bleek. Ik hoop dat we samen mooie dingen kunnen bereiken", zegt Matic op de website van zijn nieuwe club.

De 33-jarige Matic komt transfervrij over van Manchester United, waar hij sinds 2017 speelde. Matic maakte in april al bekend dat hij United aan het einde van het Premier League-seizoen zou gaan verlaten. Het afgelopen seizoen was hij vooral bankzitter en kwam hij slechts 26 keer in actie namens de club, waarvan 17 keer in de Premier League.

Matic speelde eerder bij Chelsea, Benfica en Vitesse. Zijn nieuwe club, AS Roma, won afgelopen seizoen de eerste editie van de Conference League door Feyenoord in de finale te verslaan (1-0). In de Serie A eindigde ploeg als zesde.