Matrassenmerk zet Maxime Meiland aan de kant na uitspraken moeder

Het matrassenmerk Emma heeft besloten om per direct de samenwerking met Maxime Meiland te beëindigen. Het bedrijf heeft die beslissing genomen vanwege de islamkritische opmerkingen van haar moeder Erica Meiland.

Erica Meiland vergelijkt in haar boek Erica vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden. Kaartenproducent Hallmark besloot daarom vorige week de samenwerking met Erica op te zeggen.

Het matrassenmerk Emma zegt nu in een verklaring op Instagram een internationaal en divers bedrijf te zijn en dat de opmerkingen van Erica haaks staan op die waarden. "Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven om publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven."

Geen commentaar

Om die reden is besloten dat Maxime de matrassen niet langer zal promoten. "We accepteren het niet dat een groep mensen wordt veroordeeld op basis van ras, religie, seksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk", aldus het matrassenmerk maandag

De realityster heeft nog niet gereageerd op het einde van de samenwerking. SBS6, die de serie rond de familie Meiland uitzendt, zei vorige week al geen commentaar te willen geven op de rel.