Matt Lauer ontkent verkrachting

Voormalig talkshowhost Matt Lauer ontkent dat hij in 2014 een toenmalige collega heeft verkracht in een hotelkamer. In een brief aan Variety reageert de anchorman van NBC's Today Show op de beschuldiging.

In het nieuwe boek Catch and Kill van journalist Ronan Farrow beweert voormalig NBC-werknemer Brooke Nevils dat Lauer haar verkrachtte in zijn hotelkamer tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. In zijn brief weerlegt Lauer Nevils' beschuldiging en noemt hij haar "een enthousiaste en gewillige partner". Zo schrijft hij: "Ik heb nooit iemand lastiggevallen of gedwongen om seks te hebben. Punt."

"In een nieuw boek wordt beweerd dat een buitenechtelijke seksuele ontmoeting die ik eerder heb toegegeven, in feite een aanval was," aldus de ex-presentator. "Dit is categorisch onjuist, negeert de feiten en tart het gezond verstand". In 2017 werd Lauer vanwege seksueel ongepast gedrag op de werkvloer ontslagen bij NBC. Hij zei toen spijt te hebben van zijn gedrag.

Sinds het nieuws naar buiten kwam dat Lauer was ontslagen, kwamen verschillende verhalen naar buiten over zijn daden. Zo zou hij een geheime knop onder zijn bureau hebben gehad waarmee hij zonder op te staan de deur van zijn kantoor op slot kon doen als er een vrouw bij hem was. Ook zou de 61-jarige presentator vrouwelijke collega's seksspeeltjes cadeau hebben gegeven en toonde hij zijn penis.