Matthew McConaughey spreekt zich opnieuw uit over wapenwet

Matthew McConaughey heeft via sociale media gereageerd op de wapenwet die de Amerikaanse president Joe Biden afgelopen weekend ondertekende naar aanleiding van de dodelijke schietpartij bij een basisschool in Uvalde in de staat Texas. De 52-jarige acteur toog een paar dagen na de beschietingen in mei naar het Witte Huis in Washington om daar een vurig pleidooi te houden voor aanpassingen binnen de huidige wapenwetten.

"Hoewel deze wet nog verre van perfect is, is het wel een mooi voorbeeld van hoe Amerika zich kan opstellen: een compromis maken terwijl je verschillende standpunten hebt. Deze wet zal onschuldige levens redden door wapens uit de handen van onverantwoordelijke mensen te houden, die een loopje met het recht proberen te nemen. Onze regering heeft een stap in de juiste richting gezet. Nu is het tijd om hen en onszelf eraan te herinneren wat het beste is voor ons land en wat dat zou moeten zijn," aldus McConaughey.

Op 24 mei werden negentien leerlingen en twee onderwijzers doodgeschoten door een 18-jarige schutter, die daarna zelf om het leven kwam doordat de politie hem neerschoot. McConaughey, zelf afkomstig uit Uvalde, woonde meerdere bijeenkomsten in Washington bij om het over wapenwetten te hebben.