Maxim Hartman: geen spijt van Nikkie de Jager prostituee noemen

Maxim Hartman heeft geen spijt van zijn uitspraken over Nikkie de Jager. In een Instagrambericht vergeleek Hartman de 28-jarige YouTuber met "een ordinaire Poolse prostituee", omdat ze volgens hem teveel make-up zou dragen. "Dat vind ik nog steeds", zegt hij aan tafel van de talkshow RENZE.

"Het is niet beledigend", zegt de 58-jarige Hartman, wanneer presentator Renze Klamer hem vraagt of hij geen spijt heeft van de uitspraak. "Nee, want een Poolse hoer is niet per se lelijk."

Hartman plaatste op Instagram meerdere berichten over vrouwen die volgens hem teveel make-up dragen. "Ik pak gewoon de daders aan", zegt Hartman, die vindt dat De Jager "het summum van krankzinnig geworden mensen die hun muil helemaal ondersmeren met troep" is.

De televisiemaker geeft toe dat hij het niet leuk zou vinden als anderen dit over zijn dochter zouden zeggen, als hij die had. "Dan zou ik die ander z'n kop eraf hakken", zegt hij. "Maar waar staat dat ik consequent of redelijk moet zijn? Waarom zou je niets mogen zeggen over het uiterlijk van een ander?"