Maxime Meiland wil uitzondering voor dochter Claire

Maxime Meiland vindt het moeilijk dat ze haar dochter Claire tegenwoordig buiten beeld moet houden tijdens opnames van Chateau Meiland. "Ik vind het vreselijk", zei ze vrijdag aan tafel bij Jinek in een reactie op het nieuws dat het driejarige meisje van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog maar vijf keer per jaar op tv mag komen. Volgens Maxime zou er voor Claire een uitzondering moeten komen.

"Ze gaat nu extra naar de opvang. Maar er zijn ook dagen dat dat weer niet kan en dan is ze bij ons thuis en moeten we haar continu uit beeld houden. Zij merkt dat gewoon", aldus Maxime. Volgens haar is het niet alleen jammer voor de familie maar ook voor de serie. "Ik hoor zo vaak hoe dol de mensen op haar zijn."

Maxime vindt dat haar Claire een uitzondering moet krijgen. "Ik snap het wel", zegt ze. "Maar ik vind toch wel dat hier sprake is van een uitzondering. Ik begrijp heel goed dat het geldt voor in het theater of in films maar op YouTube wordt bijvoorbeeld helemaal niet ingegrepen."

Talpa maakte eerder deze week in gesprek te zijn met het ministerie om afspraken te maken over het aantal keer dat Claire in beeld komt. "In Chateau Meiland volgen we het echte dagelijkse leven van de familie Meiland waar Claire natuurlijk deel van uitmaakt. Het zou heel onnatuurlijk zijn om haar buiten beeld te houden. Claire’s welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden. In dit geval blijken deze regels minder geschikt voor realityprogramma’s zoals Chateau Meiland", zo liet Talpa weten.