Maxwell voor rechtbank: ik ben onschuldig

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ghislaine Maxwell (58), verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik door haar ex Jeffrey Epstein (1953-2019), heeft dinsdag voor een rechtbank in New York verklaard dat ze niet schuldig is. Ze deed dat via een videoverbinding met de rechtbank vanuit haar cel in New York.

De rechter bepaalde dat het proces over een jaar begint. Indien schuldig, kan ze tot 35 jaar celstraf krijgen.

De aanklagers zijn nog steeds bezig met onderzoek. Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, meestal bij hem thuis in een van zijn huizen of bij haar in Londen. Onder de slachtoffers was een 14-jarige.

Borgsom

Haar advocaten willen dat ze tegen een borgsom van 5 miljoen dollar voorlopig vrijkomt vanwege het gevaar op een coronabesmetting in de gevangenis. Ze zou ook nooit hebben geprobeerd het land te verlaten, ook al heeft ze drie paspoorten. Aanklagers stellen dat ze onder geen beding de cel uit mag, omdat ze "extreem vluchtgevaarlijk" is.

De Britse Maxwell is de jongste dochter van mediamagnaat Robert Maxwell en was een prominente socialite. Ze introduceerde Epstein volgens Britse media bij tal van kopstukken onder wie presidenten, artiesten, zakenmagnaten en de Britse prins Andrew.

Epstein zelf werd een jaar geleden gearresteerd maar stierf in zijn cel in afwachting van zijn proces.