Maya Rudolph wint haar eerst Emmy

Actrice Maya Rudolph heeft haar eerste Creative Arts Emmy gewonnen. Ze kreeg de prijs voor beste voice-over, voor de stem van Connie the Hormone Monstress in de Netflixserie Big Mouth.

Op haar Instagram bedankt ze voor de televisieprijs als grap met een voice-over van een kinderstemmetje. "Ik ben heel dankbaar, omdat ik nog nooit eerder een Emmy heb gewonnen. Ik denk dat het geweldig zou zijn als ik er nog meer zou winnen."

De actrice is dit jaar ook twee keer genomineerd voor een Primetime Emmy Award als beste gastactrice, zowel bij de komedieserie The Good Place als Saturday Night Live. De laatstgenoemde heeft dit jaar al drie Emmy's gewonnen.

De Creative Arts Emmy Awards zijn de technischere en kleinere categorieën van de Primetime Emmy Awards, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika die zondag worden uitgereikt. Normaliter mogen de winnaars van de Creative Arts Emmy's hun beeldjes ophalen tijdens een speciale ceremonie in het weekend voor de grote Emmy-uitreiking. Maar vanwege de coronacrisis is dit jaar gekozen voor een virtuele uitreiking verspreid over vijf dagen, waarvan dinsdag de eerste was.