Mbappé denkt aan vertrek bij PSG

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé gaat Paris Saint-Germain mogelijk verlaten. De Franse aanvaller is pas 20 jaar, maar hij staat naar eigen zeggen op een ''kruispunt'' in zijn carrière. ''Het is nu misschien wel tijd om meer verantwoordelijkheid te nemen. Dat kan hier bij PSG zijn, met alle plezier, maar wellicht ook ergens anders met een nieuw project'', zei Mbappé op het Franse voetbalgala.

De razendsnelle aanvaller werd daar niet alleen voor het derde jaar op rij gekozen tot grootste talent in de Ligue 1, maar ook tot beste speler van de competitie. Mbappé had met 32 doelpunten in 28 wedstrijden een groot aandeel in het kampioenschap van de club uit Parijs, die hem in 2017 overnam van AS Monaco. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Mbappé al drie landstitels op zak. Hij veroverde vorig jaar met zijn land ook de wereldtitel.

Mbappé wordt al geruime tijd in verband gebracht met Real Madrid. Mocht de Spaanse club hem willen overnemen van PSG, dan zal het wel een torenhoge transfersom moeten betalen. Mbappé ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Parijs.