Mbappé gaat zich niet met het beleid van PSG bemoeien

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé gaat zich de komende jaren niet met het beleid van Paris Saint-Germain bemoeien. Dat zei de Franse sterspeler in een toelichting op zijn contractverlenging bij de Franse topclub. "Ik ben voetballer en ben in die rol onderdeel van het elftal. Niet meer en niet minder. Met transfers of andere zaken ga ik me niet bezighouden. Ik ben niet aangenomen als manager."

Mbappé, van wie lange tijd werd aangenomen dat hij zou overstappen naar Real Madrid, verlengde zijn contract tot de zomer van 2025. Naar verluidt gaat de international een astronomisch salaris verdienen en zou hij zelfs inspraak in het transferbeleid van de Franse kampioen krijgen. Op een persconferentie liet hij maandag weten dat dit echter niet aan de orde is.

Wel gaf Mbappé toe aanvankelijk van plan te zijn geweest de club te verlaten. "Lang heb ik gedacht dat dit het beste voor mij zou zijn. Maar de tijd verstreek en ik ben anders over dingen gaan denken. Bovendien ben ik Fransman en zou ik het moeilijk hebben gevonden mijn land nu al te verlaten. Daarnaast heb ik alle vertrouwen in de plannen van PSG voor de komende jaren. Ik denk dat er mooie tijden aanbreken."

Geld

Volgens voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van PSG was geld niet de belangrijkste drijfveer voor Mbappé om in Parijs te blijven. "Er waren andere clubs die meer konden betalen." De zakenman doelde daarbij met name op Real Madrid. Financiële details over de deal met de sterspeler wilde hij echter niet geven. Trots was hij wel. "We behouden de beste speler van de wereld. Dit is geweldig voor onze club en voor onze supporters van over de hele wereld. Kylian blijft de komende drie jaar bij ons. Dat is het belangrijkste."

PSG heeft ook wereldsterren als Lionel Messi en Neymar onder contract. De Nederlander Georginio Wijnaldum speelt eveneens bij de club.