McGregor-moeder Doniger Fashion Group failliet

AMSTERDAM (ANP) - Doniger Fashion Group is failliet. Het moederbedrijf van Gaastra, McGregor en Adam menswear had maandag surseance aangevraagd omdat niet meer aan de lopende verplichtingen kon worden voldaan. Het personeel werd donderdagochtend ingelicht.

De winkels van de drie merken blijven voorlopig wel open. Dat gebeurt volgens de curator om ,,de kansen op een succesvolle verkoop van de boedel en behoud van zo veel mogelijk werkgelegenheid te vergroten.'' Ook de webshops blijven vooralsnog in de lucht.

Bij Doniger, dat ontstond als doorstart van McGregor, zijn in totaal 600 voltijdsbanen, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Er zijn 53 winkels in Nederland en 22 in België, Frankrijk en Duitsland.

Veroordeeld

McGregor ging vorig jaar failliet als gevolg van een schuldenlast van tientallen miljoenen euro's. Het bedrijf maakte als Doniger Fashion Group een doorstart in afgeslankte vorm onder de voormalige eigenaars NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff. Die deden een bod van 26 miljoen euro, waarvan het grootste deel bestond uit het wegstrepen van openstaande vorderingen. Uiteindelijk hoefden ze slechts 1,8 miljoen euro over te maken.

De nieuwe directie bestond daarna uit twee (oud-)managers van het kledingbedrijf. Zo'n 370 van de destijds 500 Nederlandse medewerkers behielden hun baan.

Bij de afvloeiingsregeling ontsloeg Doniger vervolgens te veel oudere werknemers. Daar werd het bedrijf voor veroordeeld wegens leeftijdsdiscriminatie. Vakbond CNV was nog in onderhandeling over een vergoeding voor die ontslagen oud-werknemers.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *