MEAU komt niet langs Adele en Bilal Wahib

Na een Topsong op NPO Radio 2, een Alarmschijf op Q-music en de Megahit van 3FM schiet MEAU deze week naar de hoogste regionen van de Single Top 100. De Nederlandse singer-songwriter blijft met Dat heb jij gedaan vooralsnog steken op een derde plek, want Adele en Bilal Wahib en Frenna houden hun eerste en tweede positie deze week nog stevig vast met Easy On Me en Streken van een Duivel.

En waar MEAU vanaf de tiende plek omhoog schiet, doet FLEMMING dat vanaf de negende. Zijn Amsterdam bereikt in de achtste week nu de zevende positie in de hitlijst. De single Cold Heart van het Britse gelegenheidsduo Elton John & Dua Lipa keert terug in de top 10. Ze stijgen een plekje van 11 naar 10.

Op de elfde plaats vinden we de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 100. Het zijn de mannen van Kris Kross Amsterdam die met Antoon en Sigourney K het nummer Vluchtstrook hebben gemaakt. Schaduw van Ka bereikt in zijn eerste week de negentiende positie. Een derde nieuwe binnenkomer is Adele met I Drink Wine. Het nummer van haar nieuwe plaat 30 komt geheel toevallig ook binnen op de 30e plek. Waterval, de eerste single van K3 in de nieuwe samenstelling met de Nederlandse zangeres Julia, komt binnen op 89.

Kerst

Aan de hitlijst is ook deze week weer te zien dat de kerstdagen dichterbij komen, want Mariah Carey zingt All I Want For Christmas van plekje 45 naar 25. Ook Wham! is inmiddels in de bovenste vijftig beland; Last Christmas is deze week te vinden op nummer 35. Dat geldt ook voor Ariana Grande en haar Santa Tell Me. Het nummer steeg van plek 87 naar 49.

Dan is er nog een handvol bekende kerstsingles nieuw terug in de lijst. It's The Most Wonderful Time Of The Year van Andy Williams is nieuw binnen op 70 en Underneath The Tree van Kelly Clarkson op 73. Chris Rea heeft Driving Home For Christmas deze week alvast op nummer 74 geparkeerd.

Single Top 10 week 48

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Adele - Easy On Me

2. (2) Bilal Wahib feat. Frenna - Streken van een Duivel

3. (10) MEAU - Dat heb jij gedaan

4. (3) ACRAZE feat. Cherish - Do It To It

5. (4) Farruko - Pepas

6. (5) Yade Lauren - In de Nacht

7. (9) FLEMMING - Amsterdam

8. (7) CKay feat. Joeboy & Kuami Eugene - Love Nwantiti (Ah Ah Ah)

9. (8) Glass Animals - Heat Waves

10. (11) Elton John & Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)