Medewerkster van Brits hof stapt op na beschuldiging van racisme

LONDEN (ANP) - Een lid van de Britse hofhouding is opgestapt na kritiek dat ze zich racistisch heeft gedragen tegen een zwarte gast op een receptie dinsdag op Buckingham Palace. De medewerkster zou Ngozi Fulani, voorzitter van Sistah Space, een liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld, hebben ondervraagd over haar afkomst.

Fulani, geboren in het Verenigd Koninkrijk, deelt de conversatie die ze met de desbetreffende vrouw had op sociale media. Hoewel ze meerdere keren aangaf Britse te zijn, bleef de medewerkster haar vragen waar ze 'werkelijk' vandaan kwam.

Op Twitter reageren veel mensen geschokt en krijgt Fulani veel steun. In een tweede bericht schrijft ze bewust de naam van de vrouw niet bekend te willen maken. "Ja, dit was aanstootgevend, maar het heeft geen zin haar te noemen en haar te schande te maken. Dat zou ons net zo erg maken."

Betreurenswaardig

Buckingham Palace heeft geschokt gereageerd op het incident. Het hof noemt de opmerkingen van de vrouw "onaanvaardbaar en zeer betreurenswaardig", staat in een verklaring die aan Britse media is gestuurd.

Eerder hadden de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan een niet nader genoemd lid van het koninklijk huis en medewerkers beschuldigd van racisme. Het was volgens hen een van de redenen dat ze besloten naar het buitenland te verhuizen.