Mediacourant stopt met reacties onder artikelen

De website Mediacourant heeft besloten te stoppen met reacties onder artikelen. Vanaf woensdag is het niet meer mogelijk om een reactie te plaatsen, omdat het modereren te veel tijd kost, aldus het platform.

"In het afgelopen jaar heeft Mediacourant een sterke groei doorgemaakt en daar ging ook een toestroom van nieuwe reaguurders mee gepaard", luidt het bericht. "We zagen de reactiestroom niet alleen kwantitatief veranderen, maar ook kwalitatief. Zo heeft Mediacourant net als andere onlineplatformen steeds meer te maken met grensoverschrijdende reacties."

Eerder deze maand zette zanger Gordon al juridische stappen tegen de haatreacties op het platform. Hij deed aangifte tegen schrijvers van anonieme haatreacties onder artikelen van de website en hij sommeerde Mediacourant ontoelaatbare reacties te verwijderen en alle bekende gegevens van de schrijvers aan hem te verstrekken. De website bood daarop excuses aan en de ingreep dinsdag is een gevolg van de actie van Gordon.

"Het is voor Mediacourant op korte termijn de enige werkbare oplossing. Ook geeft het tijd om een alternatief te onderzoeken, die interactie met bezoekers in de toekomst weer mogelijk maakt."