Medvedev denkt dat hij nu baat heeft bij weigering op Wimbledon

MONTREAL (ANP) - Daniil Medvedev denkt dat zijn uitsluiting op Wimbledon hem dit najaar weleens goed kan uit komen. De Russische nummer 1 van de wereld heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op het Amerikaanse hardcourtseizoen.

"Ik moest het accepteren, want ik kon het besluit van Wimbledon niet veranderen en moest de regels volgen. Het was een kwestie van er niet in blijven hangen en steeds maar te balen dat ik er niet was", zei de 26-jarige Medvedev voorafgaand aan het masterstoernooi van Montreal.

"Ik ben nu in staat geweest een erg goede voorbereiding te draaien op de US Open Series, wat normaal gesproken moeilijk is vanwege Wimbledon. Fysiek voel ik me 100 procent fit en mentaal ben ik er klaar voor. Ik ben erg blij met mijn titel in Los Cabos van vorige week." Zonder een set af te staan pakte de Rus vorige week de titel in Mexico. Hij verloor er in totaal slechts 23 games.

Neutrale vlag

Medvedev mag eind deze maand onder neutrale vlag aan de US Open meedoen. Vorig jaar pakte hij de titel in New York, waar hij in de eindstrijd Novak Djokovic de baas was. Dat hij Rusland dit jaar niet vertegenwoordigt, maakt hem weinig uit. "Om eerlijk te zijn, draait het voor mij om het tennis. Ik hou van mijn baan en ik ben nog steeds Daniil Medvedev. Nog altijd wil ik grote titels pakken en belangrijke wedstrijden winnen. Dat is niet veranderd."

Medvedev is als eerste geplaatst in Montreal, waar Rafael Nadal en Novak Djokovic ontbreken. Vorig jaar pakte Medvedev de titel op het masterstoernooi in Canada door de Amerikaan Reilly Opelka in de finale te verslaan.

Wimbledon besloot deze zomer alle Russische en Belarussische tennissers te weren vanwege de oorlog in Oekraïne.