Medvedev keert met nederlaag terug op tennisbaan

GENÈVE (ANP) - Daniil Medvedev heeft weinig plezier beleefd aan zijn rentree op de tennisbaan. De Russische nummer 2 van de wereld verloor in de tweede ronde van het toernooi van Genève van de ervaren Fransman Richard Gasquet: 2-6 6-7 (5). Hij was vrijgeloot voor de eerste ronde.

De 26-jarige Medvedev onderging begin vorige maand een kleine operatie aan zijn rug. Hij dacht toen één tot twee maanden nodig te hebben om te herstellen. De Rus meldde zich af voor de masterstoernooien van Madrid en Rome. Maar Medvedev herstelde zo voorspoedig dat hij zich in Genève toch nog kon voorbereiden op Roland Garros, de grandslam op gravel die zondag begint.

De Rus is niet welkom op Wimbledon, maar mag wel meedoen aan Roland Garros. Wimbledon nam het besluit zelf om Russische en Belarussische tennissers te weren, vanwege de oorlog in Oekraïne. Tennisbonden ATP en WTA laten de tennissers uit die landen wel deelnemen, maar onder de neutrale vlag. Medvedev doet volgende maand onder neutrale vlag ook mee aan het grastoernooi van Rosmalen.