Meer audities voor Nederlandse versie The Prom door Netflix-film

Het aantal aanmeldingen voor de audities voor de Nederlandse versie van de hitmusical The Prom overtreft alle verwachtingen. Voor de hoofdrollen van twee verliefde gay tienermeisjes hebben zich meer dan 250 nieuwe jonge talenten gemeld. Dit is vooral te danken aan de grote populariteit van de Netflix-verfilming van het verhaal, die eind 2020 uitkwam.

Dat vertelde producent Hans Cornelissen in het programma Volgspot. "We zijn overstroomd door mensen die daar interesse in hebben", vertelde de theatermaker. "Het zijn natuurlijk ook hele aantrekkelijke rollen. Maar door het succes van de Netflix-film is dit een ontzettend populaire voorstelling waar mensen graag in willen spelen."

In The Prom wil een lesbisch meisje in het conservatieve Indiana niets liever dan met haar stiekeme vriendinnetje naar het grote eindfeest van school gaan. Als de media lucht krijgen van de zaak, besluit een groep aan lager wal geraakte acteurs uit New York het meisje te gaan helpen om hun eigen ingedutte carrières weer wat glans te geven.

Nederlandse primeur

De voorstelling kreeg op Broadway zes Tony-nominaties. De musical werd bewerkt tot Netflix-film, met Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Kerry Washington in de hoofdrollen. De Nederlandse The Prom moet in het najaar van 2022 in de vaderlandse theaters te zien zijn. Daarmee heeft Nederland een primeur: het is het eerste land buiten de VS waar de musical te zien zal zijn.

De audities gaan binnenkort van start. "Het was een grote wens om deze voorstelling nu naar Nederland te halen, juist omdat deze typische musical-comedy alles in zich heeft", aldus de producent. "Over de top, diversiteit, glitter & glamour, een happy end en een geweldige soundtrack." Cornelissen brengt het komende seizoen de voorstellingen Titanic en The Rocky Horror Show op de planken.