Meer festivals weigeren DaBaby na homofobe uitspraken

DaBaby is opnieuw door meerdere festivals uit de line-up gehaald vanwege de homofobe uitspraken die de rapper vorige week deed tijdens een show in Miami. De rapper zal zijn muziek niet meer ten gehore brengen op het iHeartRadio Music Festival en het Austin City Limits Festival, maakten de organisaties dinsdag bekend.

Eerder liet het grote Amerikaanse festival Lollapalooza al weten dat DaBaby niet langer op hun festival zou optreden. Ook is de rapper niet meer welkom om op te treden op evenementen in onder andere New York, Las Vegas, Philadelphia en Manchester.

De rapper vroeg vorige week tijdens een optreden op een festival in Miami aan alle aanwezigen om het lichtje van hun telefoon aan te doen, behalve homo's "die seks hebben in parkeergarages" of degenen die seropositief zijn. Ook beweerde hij dat mensen met hiv "binnen twee of drie weken sterven".

Excuses

DaBaby zei eerder de ophef overdreven te vinden, maar erkende daarna toch dat wat hij zei "ongevoelig" was. Later bood hij nogmaals uitgebreider zijn excuses aan. Volgens de rapper laten mensen op sociale media snel horen wat ze vinden en krijg je niet genoeg de tijd om "te groeien en te leren van je fouten", schreef hij maandag op Instagram.

Meerdere beroemdheden lieten afgelopen week al weten geschokt te zijn door de uitspraken van DaBaby. Onder anderen Dua Lipa en Madonna keurden zijn uitspraken af.