Meer tractoren dan toegestaan bij provinciehuis Groningen

GRONINGEN (ANP) - Voor het provinciehuis in Groningen staan dinsdagmiddag elf tractoren en meerdere trucks. Hoewel de gemeente toestemming heeft gegeven voor de aanwezigheid van slechts drie tractoren, treedt de politie vooralsnog niet op.

Tientallen tractoren trokken dinsdag van Assen naar Groningen. De politie zette eerder de toegangswegen naar het Martinikerkhof, waar het provinciehuis is, af met busjes. Desondanks konden er toch meer voertuigen dan toegestaan doorheen. Bij het provinciehuis staan enkele tientallen actievoerders.

Aan een van de tractoren hangt een groot spandoek met de tekst 'Van der Wal, we zijn je leugens zat' en een blauw-wit-rode vlag. Op het Martinikerkhof staat ook een busje met een aanhanger. Op het busje hangt eveneens een spandoek met daarop: 'Wanneer onrecht recht wordt, wordt verzet een plicht'.

Boeren komen in Groningen bijeen om een serie protesten, die langs provinciehuizen in Nederland voert, af te sluiten. Een week geleden begonnen de boeren met hun protesten tegen het stikstofbeleid bij provinciehuizen.