MeesterSpion en Mees Kees 4 gaan naar China

GUANGZHOU - Twee Nederlandse jeugdfilms, MeesterSpion en Mees Kees langs de Lijn, zijn geselecteerd voor de competitie van het China International Children’s Film Festival. Het grootste jeugdfilmfestival van China vindt half november plaats.

MeesterSpion-regisseur Pieter van Rijn en scenarist Tijs van Marle zullen op het festival te gast zijn, zo maakte producent PVPictures vrijdag bekend. Voor MeesterSpion is het al het 35e internationale festival waar de titel voor is geselecteerd. De film vertelt over een 11-jarige jongen die erachter komt dat in een bunker onder zijn huis een geheim agent uit de jaren zeventig ligt te slapen (Beau Schneider).

Zowel MeesterSpion als Mees Kees langs de lijn waren grote hits in de Nederlandse bioscopen. Mees Kees 4 won onlangs op het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor het Publiek, de prijs die het publiek toekent aan de in haar ogen beste Nederlandse film van het jaar.

Op dit moment draait van producent Paul Voorthuysen het derde deel uit de succesvolle Dummie de Mummie-reeks in de Nederlandse bioscopen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *