Meilandjes beleven eigen songfestivalmoment bij Televizier Gala

De familie Meiland heeft woensdagavond haar eigen songfestivalmoment beleefd. De Meilandjes stonden volop in de belangstelling toen ze hoorden dat hun realityserie Chateau Meiland de Gouden Televizier-Ring had gewonnen. Vlak daarvoor stond Eurovisiesongfestivalwinnaar Duncan Laurence nog op het podium, omdat hij zorgde voor het tv-moment van het afgelopen jaar.

"Wij zijn heel erg songfestivalfans en zagen Duncan optreden. Dat vond ik ook zo apart", zegt Maxime na afloop van het Gala voor de camera van het ANP. "Ik dacht nog: hoe kan het dat hij hier staat op de avond dat wij in de top 3 zitten." Dat Chateau Meiland met 55 procent van de stemmen de Gouden Televizier-Ring won, zorgde voor "eigenlijk een beetje een songfestivalmoment". "Gewoon heel erg gillen", zegt de dochter des huizes over haar eerste reactie. "Er knalden ook dingen uit het plafond, ook zo vreselijk", vult moeder Erica aan. "Zo enig!", vindt Martien.

De kasteelheer kan zich vlak nadat hij de gouden ring om zijn pink mocht schuiven al helemaal vinden in zijn nieuwe rol. "Kijk wat een journalisten wij al te woord hebben gestaan! Nou, dan dringt het wel door hoor."

Martien en co rest de komende uren nog maar één ding: wijnen, wijnen, wijnen. "Ik heb heel erg zin om te gaan wijnen." Volgens Maxime is de ring "een heel goed excuus om even lekker aan de bubbels of de wijn te gaan". "Wij hebben helemaal zin om even helemaal los te gaan", aldus Martien.