Mel B droeg een jaar lang witte kleding na verbroken relatie

Zangeres Mel B heeft een jaar lang alleen maar witte kleding gedragen nadat ze haar relatie met ex Stephen Belafonte had verbroken. Dat vertelt de zangeres aan de Britse krant The Guardian. Belafonte bepaalde altijd wat ze aan moest doen, aldus de 45-jarige zangeres. "Ik wist niet eens meer welke kleuren ik zelf mooi vond, omdat de keuze zo voor mij werd genomen."

De Spice Girls-zangeres vertelt dat haar ex-man vrij dwangmatig voor haar besloot wat ze aantrok. In het begin dacht ze dat het lief bedoeld was. "Het begint met de kleine dingen. Dan zei hij: oh draag niet die jurk, ik heb een nieuwe jurk voor je gekocht", legt ze uit.

Maar langzamerhand begon het niet meer goed te voelen. Zo vertelt Mel dat Belafante haar overhaalde niet meer te bellen met haar moeder, met wie ze voorheen elke dag aan de lijn hing. "Hij nam mijn hele leven over."

In het interview benadrukt de zangeres de impact van de dwangmatige handelingen van Belafante, die ze nu als mishandeling herkent. "Het gaat nog eeuwen duren voordat ik daarvan ben hersteld."

Het is niet de eerste keer dat Mel uithaalt naar haar ex, van wie ze in 2017 officieel scheidde. Zo zou hij haar niet alleen emotioneel, maar ook fysiek mishandeld hebben. Belafante ontkent haar aantijgingen van mishandeling.