Melanie Lynskey kreeg nare opmerkingen over lichaam op set

Melanie Lynskey wordt veel geprezen om haar rol in de serie Yellowjackets, maar achter de schermen was er het nodige commentaar op de actrice. Dat vertelt ze in een interview met Rolling Stone.

De actrice, die bij velen bekend is als buurvrouw Rose in comedy Two and a Half Men, zegt dat een medewerker van de dramaserie aan haar vroeg: "Wat ben je van plan te gaan doen? Ik weet zeker dat de producenten een trainer voor je willen regelen. Ze willen je hier vast mee helpen."

Dat 'hier' stond voor het figuur van Lynskey, die een vrij gemiddelde lichaamsbouw heeft. Dat vond ze nu juist cruciaal om mee te nemen in de serie. "Het was belangrijk voor mij dat Shauna niet met haar lichaam bezig is, dat ze niet zo'n personage is dat een jurk aantrekt en roept: ik wou dat ik er beter uitzag. Ik vond het belangrijk dat ze lekker in haar vel zit, seksueel is en daar niet mee bezig is. Want ik wil dat vrouwen hier naar kijken en denken: wow, zij lijkt op mij en ze wordt niet gezien als de dikke van de show."

Lynskey prijst haar castcollega's bij Yellowjacket, Christina Ricci, Juliette Lewis en Tawny Cypress, die vierkant achter haar stonden toen ze hoorden wat er tegen haar was gezegd. Lewis ging nog een stapje verder en schreef er volgens Lynskey een pittige brief over aan de producenten. Na de publicatie van het interview hebben verschillende Amerikaanse sites een reactie gevraagd aan het productiebedrijf en zender Showtime. Beiden hebben die nog niet gegeven.