Meldpunt culturele sector is er ook voor The Voice-auditanten

Mores, het meldpunt seksuele intimidatie in de cultuursector, is er niet alleen voor professionals die een melding willen maken van misstanden bij het programma The Voice of Holland, maar ook voor mensen die 'slechts' auditie hebben gedaan. De organisatie benadrukt aan het ANP dat ook auditanten hun verhaal kunnen doen.

Het meldpunt is opgezet om misstanden in de culturele en creatieve sector op een veilige manier te melden. De klagers krijgen van Mores advies hoe ze met hun grief om moeten gaan en wat hun mogelijkheden zijn.

Veel slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag wachten lang met het doen van hun verhaal, zo vertelt advocaat Richard Korver. "Daar zijn verschillende redenen voor, maar de voornaamste zijn de schaamte voor wat er is gebeurd en de angst om niet geloofd te worden. Daarnaast kan de machtsverhouding een oorzaak zijn, dat er iets op het spel kan staan als je met je verhaal naar buiten treedt. Zoals bijvoorbeeld de winst van een talentenjacht."

Auditanten hebben vaak nog geen naam gemaakt binnen de culturele en creatieve sector en denken dat ze daarom niet bij het meldpunt terecht kunnen. Dat is volgens een woordvoerder van Mores niet het geval. "Wij zijn er juist voor de mensen die tussen de wal en het schip vallen."