Memphis ondanks transferperikelen in selectie Lyon

LYON (ANP) - Hoewel hij op het punt lijkt te staan om over te stappen naar FC Barcelona, behoort Memphis Depay tot de selectie van Olympique Lyon voor de competitiewedstrijd in en tegen Montpellier. Trainer Rudi Garcia neemt zijn aanvoerder mee naar Montpellier, waar dinsdagavond om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Volgens diverse Nederlandse media staat Depay voor een transfer naar Barcelona. De clubs hebben daar officieel nog niets over gezegd. Ook het management van Depay geeft geen commentaar. De Spaanse topclub zou 30 miljoen euro over hebben voor de 26-jarige aanvaller, die nog tot de zomer van 2021 onder contract staat bij Lyon. De oud-PSV'er weigert al maandenlang om die verbintenis te verlengen.

Depay moet de eerste grote aankoop worden van Ronald Koeman, de nieuwe trainer van Barcelona. De aanvaller bloeide weer op in het Nederlands elftal nadat Koeman in 2018 was begonnen als bondscoach. Met zes doelpunten en acht assists had de aanvalsleider van Oranje een belangrijk aandeel in de kwalificatie voor het EK. Depay komt bij Barcelona met Frenkie de Jong nog een Oranje-international tegen.

De 54-voudig international koos begin 2017 na een mislukt avontuur bij Manchester United voor een overstap naar Lyon. Depay speelde inmiddels 140 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij 57 doelpunten maakte en 43 assists gaf.

Koeman probeerde eerder als trainer van de Engelse clubs Southampton en Everton al tevergeefs om Depay aan te trekken. Bij de derde poging, in dienst van Barcelona, lijkt het er alsnog van te komen. Bij Lyon vertrok onlangs ook al de Nederlandse international Kenny Tete. De verdediger ging naar Fulham.