Merkel wil zondag Europese ‘asieltop’

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil zondag in Brussel een informele 'asieltop' houden met EU-landen die veel met migranten te maken hebben. Ze wil dat Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Oostenrijk en Spanje aanschuiven om deze problematiek voor de Europese top van 28 en 29 juni door te nemen.

Merkel staat in de Duitse politiek onder grote druk om voor het einde van de maand met een Europees migratiebeleid voor de dag te komen om daarmee de migrantenstroom te beheersen.

De conservatieve, Beierse vleugel van de christendemocraten in Duitsland heeft met een breuk met Merkel en dus een regeringscrisis gedreigd over het migratiebeleid. Als Europa niet snel met een gezamenlijke aanpak komt, zou Duitsland in juli moeten beginnen zelf migranten aan de grens weg te sturen. Merkel wil dat absoluut niet en ijvert voor Europese aanpak.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  • Burgermans

    Zou Merkel eindelijk door hebben dat het misschien toch niet zo’n goed idee was om twee miljoen potentiële terroristen naar de Heimat te halen?