Mertens en Edmund verrassen in Melbourne

MELBOURNE (ANP) - De Belgische tennisser Elise Mertens is tot een sensatie aan het uitgroeien op de Australian Open. De 22-jarige geboren Leuvense heeft zich bij de beste acht geschaard door in de vierde ronde de Kroatische Petra Martic in twee sets uit te schakelen: 7-6 (5) 7-5. Mertens doet voor het eerst in haar carrière mee aan het hoofdtoernooi in Melbourne. Ze staat ook voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Mertens, de nummer 37 van de wereld, boekte haar achtste zege op rij. De Belgische won in aanloop naar de Australian Open het toernooi in Brisbane. Ze staat in de kwartfinales tegen de winnares van de partij tussen de als vierde geplaatste Elina Svitolina en de Tsjechische Denise Allertova.

In het mannentoernooi is de Brit Kyle Edmund de verrassing. Hij bereikte ook voor het eerst in zijn loopbaan de kwartfinales van een grand slam. De nummer 49 van de wereld zette de Italiaan Andreas Seppi in vier sets opzij: 6-7 (4) 7-5 6-2 6-3. Hij verloor weliswaar de eerste set, waarin hij zich ook nog even liet behandelen voor een pijnlijke schouder, maar daarna was Edmund niet meer te stuiten.

0 Reacties Doe mee met de discussie →