Mertens na vertrek bij Napoli op weg naar Galatasaray

ISTANBUL (ANP) - De Belgische voetballer Dries Mertens zet zijn carrière zeer waarschijnlijk voort bij Galatasaray. De Turkse club van Oranje-international Patrick van Aanholt laat op de website weten dat het in gesprek is met de 35-jarige aanvaller, die onlangs vertrok bij Napoli. Mertens kon met de leiding van de Italiaanse club geen akkoord bereiken over verlenging van zijn aflopende contract.

Mertens vertrok na negen jaar uit Napels als clubtopscorer aller tijden. De 105-voudig international van de 'Rode Duivels', die doorbrak bij AGOVV en daarna voor FC Utrecht en PSV speelde, maakte 148 doelpunten voor Napoli. Mertens werd deze week benoemd tot ereburger van Napels vanwege al zijn verdiensten voor de club.

Galatasaray wil naast Mertens ook Lucas Torreira aantrekken. De Uruguayaanse middenvelder arriveerde zaterdag in Istanbul om zijn overstap van Arsenal naar Galatasaray af te ronden. De Turkse topclub wil na een teleurstellend seizoen, waarin het op de dertiende plek eindigde, weer meedoen om de titel. Begin deze week trok Galatasaray al de Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø van AZ aan.