Messi brengt Argentinië met zege dicht bij recordreeks Italië

HARRISON (ANP) - Lionel Messi heeft in een oefenwedstrijd van Argentinië met Jamaica zijn honderdste overwinning met het nationale elftal gehaald. De Argentijnen wonnen in New Jersey in de VS met 3-0 mede dankzij twee doelpunten van de vedette van Paris Saint-Germain.

Messi kwam door zijn twee doelpunten in de tweede helft op 90 treffers voor Argentinië in 164 wedstrijden. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni is nu sinds 2019 35 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat zijn er maar twee minder dan de recordreeks van Italië van 37 wedstrijden op rij zonder nederlaag.

Scaloni had Messi aanvankelijk rust gegeven tegen Jamaica. Voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico begon wel in de basis en Lisandro Martínez viel in de tweede helft in. Julián Álvarez had de Argentijnen al in de 13e minuut op voorsprong gebracht. Messi kwam in de tweede helft in het veld en was in de slotfase in de 86e en 89e minuut trefzeker, de tweede uit een vrije trap. De sterspeler had afgelopen weekend ook al twee keer gescoord tegen Honduras.