Messi en Lewandowski strijden om plek in knock-outfase WK

DOHA (ANP) - Met Lionel Messi en Robert Lewandowski staan twee van de beste voetballers ter wereld woensdagavond tegenover elkaar op het WK. Inzet van het duel tussen Argentinië en Polen (aftrap 20.00 uur) is een plek in de knock-outfase van het WK. De Argentijnen weten dat ze alleen bij een overwinning zeker zijn van een vervolg op het toernooi in Qatar, Polen heeft aan een gelijkspel genoeg.

Messi opende in de eerste twee groepswedstrijden steeds de score. Desondanks ging Argentinië tegen Saudi-Arabië verrassend onderuit (1-2). Van Mexico werd wel gewonnen: 2-0. Polen voert groep C aan met 4 punten, maar ook hekkensluiter Mexico maakt met 1 punt nog kans op de volgende ronde. Het duel tussen de ploegen van Messi en Lewandowski staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie.

In groep D is titelverdediger Frankrijk met 6 punten al zeker van de knock-outfase. De Fransen spelen vanaf 16.00 uur tegen Tunesië, dat net als Denemarken 1 punt heeft. De Denen treffen Australië (3 punten).

Het Nederlands elftal traint een dag na de zege op Qatar, waarmee de achtste finales werden bereikt, vanaf 09.30 uur (Nederlandse tijd) in Doha. Bondscoach Louis van Gaal gaat zijn ploeg voorbereiden op het knock-outduel van zaterdag met de Verenigde Staten.