Messi luistert 1000e duel op met eerste goal in knock-outfase WK

AL RAYYAN (ANP) - Lionel Messi heeft zijn duizendste wedstrijd op het hoogste niveau opgeluisterd met zijn eerste doelpunt in de knock-outfase van een WK. De aanvoerder van Argentinië opende de score in de achtste finales van het wereldkampioenschap tegen Australië. Het betekende zijn negende doelpunt op een mondiale eindronde, maar de vorige acht maakte hij allemaal in de groepsfase. Twee daarvan vielen tijdens dit toernooi in Qatar.

De 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain passeerde de Australische doelman Mathew Ryan met zijn befaamde linkerbeen. Messi heeft nog één doelpunt nodig om Gabriel Batistuta te evenaren als Argentijn met de meeste doelpunten op het WK. Hij passeerde op die lijst al Diego Maradona, die acht goals maakte op wereldkampioenschappen.

Messi speelde tegen Australië zijn 23e WK-wedstrijd. Alleen de Duitsers Miroslav Klose (24) en Lothar Matthäus (25) speelden er meer. Messi kan het record van Matthäus overnemen als Argentinië de finale haalt in Qatar.

De nummer 10 van Argentinië staat nu op 789 doelpunten in duizend wedstrijden op het hoogste niveau. Daarvan maakte hij er 94 namens de nationale ploeg.

De winnaar van Argentinië - Australië neemt het vrijdag in de kwartfinale op tegen het Nederlands elftal.