Messi nog niet fit om te spelen tegen Betis

BARCELONA (ANP/RTR) - Lionel Messi zit niet bij de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor de eerste competitiewedstrijd in Camp Nou dit seizoen. De Argentijnse sterspeler is herstellende van een kuitblessure en is nog niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Real Betis. "We kunnen het ons niet veroorloven dat hij straks een stap terug moet doen. We gaan geen risico met hem nemen als hij niet 100 procent fit is", zei trainer Ernesto Valverde in aanloop naar de wedstrijd zondag.

Woensdag hervatte de 32-jarige aanvaller de groepstraining bij Barcelona. De verwachting was daarom dat hij zondag mogelijk zijn eerste speelminuten van het seizoen zou gaan maken. Valverde wil ondanks de personele problemen in de voorhoede nog geen beroep doen op Messi. Luis Suárez en Ousmane Dembélé kampen ook met spierblessures en maken geen deel uit van de selectie. Frenkie de Jong is wel een van de achttien namen op de lijst van Valverde.

Barcelona gaat zondag op jacht naar de eerste punten in La Liga. De landskampioen verloor de openingswedstrijd met 1-0 van Athletic Bilbao.