Messi speelt op WK duizendste wedstrijd op hoogste niveau

AL RAYYAN (ANP) - Lionel Messi heeft op het WK een mijlpaal bereikt. De 35-jarige Argentijn speelt in de achtste finales tegen Australië zijn duizendste wedstrijd op het hoogste niveau. Messi maakte 788 doelpunten voor FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentinië.

De aanvaller debuteerde eind 2004 in de hoofdmacht van Barcelona. Amper een jaar later maakte Messi ook zijn debuut in de nationale A-ploeg.

Messi won met Barcelona nagenoeg alles wat er te winnen valt. Vorig jaar zomer verliet hij met een aflopend contract de Catalaanse club en tekende bij de Franse topploeg Paris Saint-Germain.

Wedstrijden

Messi speelde 778 wedstrijden voor Barcelona en vooralsnog 53 voor PSG. Tegen Australië draagt hij voor de 169e keer het shirt van de nationale ploeg.

De nummer 10 is bezig aan zijn vijfde en vermoedelijk laatste WK. Hij overtrof afgelopen week de overleden Diego Maradona als Argentijn met de meeste WK-wedstrijden. Maradona speelde er 21, Messi staat nu op 23. Alleen de Duitsers Miroslav Klose (24) en Lothar Matthäus (25) speelden meer wedstrijden op de mondiale eindronde. Messi kan Matthäus overtreffen als Argentinië in Qatar de finale haalt.

Bij een zege op Australië nemen Messi en zijn teamgenoten het vrijdag in de kwartfinales van het WK in Qatar op tegen het Nederlands elftal.