Messi terug in Argentinië voor ‘kampioensviering’ tegen Panama

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - Lionel Messi is terug in Argentinië voor de eerste voetbalinterland op eigen bodem sinds hij met het nationale team wereldkampioen werd in Qatar. De sterspeler voegt zich bij de selectie van bondscoach Lionel Scaloni die zich gaat voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen Panama komende donderdag in stadion Monumental in Buenos Aires.

De 63.000 beschikbare kaarten voor het vriendschappelijke duel waren binnen twee uur uitverkocht. De wedstrijd dient ook als een soort huldiging. De Argentijnse voetbalfederatie heeft festiviteiten gepland om de wereldtitel te vieren. Messi leidde eind vorig jaar Argentinië in Qatar naar zijn derde wereldtitel door in de finale Frankrijk na strafschoppen te verslaan.

De aandacht van de media voor de wedstrijd is enorm. Er kwamen bij de bond 130.000 aanvragen voor een accreditatie binnen, terwijl de perstribune plaats heeft voor 344 journalisten.

Grote eer

Voorzitter Claudio 'Chiqui' Tapia van de Argentijnse bond verwelkomde Messi op Twitter. "Je hebt nooit opgegeven. En vandaag ben je terug in je land als wereldkampioen. Het is een grote eer."

Messi verloor zondag nog met zijn club Paris Saint-Germain in de Franse competitie met 2-0 van Stade Rennes.