Meulensteen voor even bondscoach van Australië

MELBOURNE (ANP) - De Nederlandse trainer René Meulensteen heeft voorlopig de leiding over de nationale voetbalploeg van Australië. Meulensteen neemt de taken over van bondscoach Graham Arnold, die positief heeft getest op het coronavirus en de komende dagen in isolatie zit. De 57-jarige Brabander gaat Australië voorbereiden op de WK-kwalificatiewedstrijd van donderdag tegen Vietnam.

Meulensteen is sinds 2018 assistent van Arnold bij de 'Socceroos'. De voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United was daarvoor zelf hoofdcoach van onder meer Fulham en Maccabi Haifa.

Volgens de Australische voetbalbond is Arnold, oud-speler van onder meer Roda JC en NAC Breda, volledig gevaccineerd en heeft hij tien dagen geleden ook een boosterprik gehad. Hoewel de bondscoach geen coronagerelateerde klachten heeft, testte hij toch positief. Meulensteen en Tony Vidmar, de andere assistent van Arnold, gaan de Australiërs voorbereiden op het duel met Vietnam in de WK-kwalificatie.

Australië staat met 11 punten uit zes wedstrijden op de derde plaats in groep B, achter Saudi-Arabië (16 punten) en Japan (12). De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van eind dit jaar in Qatar; de nummer 3 krijgt een herkansing in de play-offs.