Meuwly nieuwe bondscoach Atletiekunie

ARNHEM (ANP) - De Atletiekunie heeft Laurent Meuwly aangetrokken als bondscoach. De 44-jarige Zwitser zal samen met bondscoach Bart Bennema het sprint- en hordenprogramma van de Atletiekunie leiden en tevens de rol van hoofdcoach voor de estafettes vervullen.

Meuwly heeft de afgelopen negen jaar de functie van hoofdcoach sprint en estafettes in Zwitserland vervuld. Ook leidde hij de Zwitserse atletiekteams op WK's en Olympische Spelen. Hij begeleidde onder anderen Lea Sprunger, Europees kampioene op de 400 meter horden, en de voormalig Europees kampioen op de 400 meter horden Kariem Hussein.

,,Laurent was de absolute nummer één op onze lijst'', zegt technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie. ,,Zijn expertise op de 400 meter nummers, zowel vlak als horden, geeft een flinke impuls aan het programma waar ook de 4x400 meter estafettes, die voor ons erg belangrijk zijn, van zullen profiteren. Samen met Bart Bennema is het sprint- en estafetteprogramma nu weer ijzersterk bemand.''

Meuwly start zijn nieuwe functie per 1 april 2019. In november kondigde de Amerikaan Rana Reider zijn vertrek aan uit Nederland. Hij begeleidde de afgelopen jaren onder meer Dafne Schippers.

0 Reacties Doe mee met de discussie →