Mexicaan Guardado toch fit voor laatste groepswedstrijd op WK

AL DAAYEN (ANP) - De Mexicaanse voetbalploeg kan woensdag in de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Saudi-Arabië toch beschikken over aanvoerder Andrés Guardado. De 36-jarige middenvelder viel zaterdag tegen Argentinië kort voor rust geblesseerd uit en Mexicaanse media meldden dat hij tegen Saudi-Arabië zou ontbreken. Guardado verscheen dinsdag echter op de persconferentie en vertelde dat hij gewoon kan spelen.

"Het gaat goed met me. Ik heb een tik gehad, maar dat is het", aldus de oud-PSV'er, die tegen Argentinië werd afgelost door Érick Gutiérrez. Met de huidige PSV-speler in de ploeg ging Mexico na rust met 2-0 onderuit.

De ploeg van bondscoach Gerardo Martino begon het WK met een gelijkspel tegen Polen (0-0) en moet van Saudi-Arabië winnen om de knock-outfase te kunnen bereiken. Mexico is dan ook afhankelijk van het resultaat bij Polen - Argentinië. Polen voert groep C aan met 4 punten, Argentinië en Saudi-Arabië hebben 3 punten. "Als we zelf winnen, kunnen we wellicht profiteren van het resultaat bij Polen - Argentinië", aldus Martino.