Mexico ondanks eigen doelpunt Álvarez door in Nations League

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse voetballers hebben ondanks een eigen doelpunt van Ajax-middenvelder Edson Álvarez de halve finales van de Concacaf Nations League bereikt. Een gelijkspel tegen Jamaica (2-2) volstond voor de ploeg van de nieuwe bondscoach Diego Cocca om eerste te worden in de poule. Mexico bleef Jamaica 2 punten voor.

Álvarez zorgde na ruim een half uur spelen in het Aztekenstadion in Mexico-Stad onbedoeld voor de 1-2. Een hoekschop van Jamaica werd onderweg licht geschampt, waarna de Ajacied de bal met zijn knie in het doel werkte. Oud-PSV'er Hirving Lozano maakte vlak voor rust uit een strafschop weer gelijk.

Met Álvarez en verdediger Jorge Sánchez stonden twee spelers van Ajax in de basis. Érick Gutiérrez (PSV) en Santiago Giménez (Feyenoord) bleven op de bank. Zij speelden donderdagavond wel tegen Suriname. Giménez miste toen een strafschop, maar desondanks won Mexico in Paramaribo met 2-0.

De zogeheten Final Four van de Nations League in de Concacaf-zone wordt in juni gehouden in de Amerikaanse stad Las Vegas.