Michael B. Jordan wil wel terugkeren in Black Panther 2

Als het aan Michael B. Jordan ligt, keert hij hoe dan ook terug als de schurk Killmonger in het vervolg op de superheldenfilm Black Panther uit 2018. Dat zegt de acteur in gesprek met People.

"Dat is iets wat me nauw aan het hart ligt voor een aantal overduidelijke redenen", zegt de 33-jarige acteur, verwijzend naar het plotselinge overlijden van zijn collega Chadwick Boseman vorig jaar. "Ik had echt een moeilijk jaar waarin ik iemand die heel dicht bij me stond verloor", vervolgt Jordan. "En wat dat voor de franchise betekende was verschrikkelijk."

Chadwick Boseman, die de titulaire rol van superheld Black Panther vertolkte, overleed vorig jaar op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij hield zijn ziekte echter lang verborgen voor collega's en fans, waardoor zijn overlijden voor velen als een schok kwam.

Hoewel het nog niet zeker is of Jordans personage Killmonger überhaupt in Black Panther 2 te zien zal zijn, kijkt de acteur er wel naar uit om weer in de rol van de bad guy te kruipen. "Die wereld, dat personage dat ik geweldig vond om te spelen, het werken met regisseur Ryan Coogler en al dat allemaal voelde als familie", zegt Jordan. "We hebben daar echt een familie gecreëerd."