Middenvelder De Guzmán keert bij Sparta terug in Eredivisie

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft Jonathan de Guzmán teruggehaald naar de Eredivisie. De 34-jarige middenvelder, met Oranje actief op het WK van 2014, komt over van OFI Kreta. Hij heeft een contract getekend voor een seizoen met een optie voor nog een extra jaargang.

De Guzmán speelde eerder voor onder meer Villarreal, Swansea City, Napoli en Eintracht Frankfurt. Gerard Nijkamp, technisch directeur bij Sparta, zegt dan ook dat de Canadees-Nederlandse middenvelder "direct een brok ervaring" toevoegt aan het team. "Naast zijn ervaring kennen we allemaal de kwaliteiten van Jonathan, zowel voetballend aan de bal als controlerend op het middenveld, wat voor een impuls zal zorgen."

Volgens Nijkamp is na deze transfer de selectie van de nummer 14 van vorig seizoen compleet, "een eventueel buitenkansje daargelaten". Sparta versterkte zich eerder al onder meer met verdediger Omar Rekik (gehuurd van Arsenal), de Noren Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano (beiden Odds BK) en de Japanner Koki Saito (gehuurd van Lommel SK).