Middenvelder Toornstra: trainer als Advocaat was nodig voor ons

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoorder Jens Toornstra vindt het niet erg dat trainer Dick Advocaat zijn vertrek zo kort voor de belangrijke wedstrijd tegen Dinamo Zagreb in de Europa League bekend heeft gemaakt. "Het verraste mij vooral, maar het is niet dat het op een slecht moment komt. Ik denk dat wij als spelers volwassen genoeg zijn, of moeten zijn, om daar gewoon goed mee om te gaan", aldus de middenvelder, die verder aangaf Advocaat te gaan missen. "Zeker hoe hij als persoon is. Met z'n humor ook, daar kan ik altijd wel om lachen."

Volgens Toornstra kan Advocaat terugkijken op een geslaagde periode in Rotterdam. "Advocaat heeft ons veel punten gebracht. We zijn onder hem op een duidelijk manier, met een duidelijke speelstijl, gaan voetballen. Het was voor ons nodig dat er een trainer als Advocaat bij de club kwam om ons in ieder geval uit dat dal te brengen."

Feyenoord heeft door het besluit van Advocaat tijd genoeg om een opvolger te vinden. "Het is misschien wel goed dat het al zo vroeg bekend is gemaakt. Komend seizoen moeten we afwachten wat er voor persoon voor de groep komt te staan. Vaak zeggen ze dat wel, dat je moet wisselen in de persoon die voor een groep staat", aldus Toornstra, die hoopt dat ook naar de spelers wordt geluisterd. "Ik weet niet of onze mening bepalend zal zijn, maar het is altijd goed om 'm mee te nemen."