Miedema en Martens terug in oefenduel met ‘beoogde basis’ Oranje

ENSCHEDE (ANP) - Vivianne Miedema en Lieke Martens keren terug in de Nederlandse ploeg voor het oefenduel met Noorwegen, dinsdagavond in Enschede. De twee aanvalsters deden donderdag niet mee in de verloren oefeninterland tegen Italië (1-0). Spits Miedema (Arsenal) was toen niet helemaal fit, linksbuiten Martens (FC Barcelona) kreeg rust en bleef op de bank.

Bondscoach Sarina Wiegman greep het duel met Italië aan om te experimenteren. In de aanloop naar de Olympische Spelen wilde ze wat andere speelsters aan het werk zien. "Tegen Noorwegen zijn we van plan wat meer naar de beoogde elf voor de Spelen te gaan", zei Wiegman een dag voor het duel. "Ik verwacht niet dat we op alle plekken met de basis starten, maar voor een groot deel wel. Miedema en Martens zijn fit en inzetbaar."

De wedstrijd in en tegen Italië was "erg teleurstellend", aldus Wiegman. "Maar we hebben wel een hoop spelers aan het werk kunnen zien. Op internationaal niveau spelen is voor de meesten toch iets anders dan op clubniveau. We hebben weer wat meer informatie vergaard." Woensdag maakt de bondscoach haar selectie voor de Spelen bekend.