Mike Boddé keert terug in opvolger Podium Witteman

Mike Boddé keert terug in de opvolger van het programma Podium Witteman. Dat vertelt de cabaretier en pianist woensdag in gesprek met RTV Rijnmond. Het goedbekeken programma met Paul Witteman en Boddé stopte recent na acht seizoenen.

"Gelukkig heb ik weer een rol", bevestigt Boddé, die nog niets kan zeggen over wie de opvolger gaat presenteren. "Eerst wist ik helemaal niet of ik in september nog wel werk had. Ik moet zeven concerten geven om hetzelfde te verdienen als wat ik in vijf minuten bij Podium Witteman kreeg. Dat zijn bedragen die je niet zomaar kan missen. Onze hele huishouding is erop gebaseerd."

De laatste aflevering van het NTR-muziekprogramma Podium Witteman was half mei te zien. De NTR liet weten met de NPO in gesprek te zijn over een opvolger, die net als Podium Witteman zondag in de namiddag wordt uitgezonden. Over de invulling van het nieuwe programma zijn verder nog geen mededelingen gedaan.

Boddé maakte de afgelopen maand een voettocht naar Santiago de Compostella. Onderweg heeft hij gedichten en liedjes gemaakt over de mensen die hij tegenkwam. Boddé gaat zijn ervaringen en zijn nieuwe werk verwerken tot podcast.