Mike Boddé miste zijn piano tijdens lange wandelvakantie

Mike Boddé heeft de afgelopen maand zijn piano gemist tijdens een lange wandelvakantie. Dat vertelt de cabaretier woensdag in een interview aan RTV Rijnmond. Boddé had de afgelopen maand uitgetrokken voor een voettocht naar Santiago de Compostella.

"Ik heb drie weken geen piano gespeeld", vertelt het 54-jarige multitalent. "Pas in het begin van de laatste week kwam ik in een hostel waar een héél valse piano stond, en waar een vrouw per se met mij muziek wilde maken. Ze speelde héél slecht cello. Toen heb ik het Ave Maria van Gounod zitten spelen met een valse piano en een heel slechte cello. En dat was enig."

Normaal speelt Boddé dagelijks piano. "In het begin was ik wel een beetje verloren", bekent hij. "Ik heb overal gezocht naar een piano maar ik kon niks vinden. En als er ergens wél een piano stond dan mocht ik er meestal niet op spelen. Dan had ik er een gevonden, zei iemand: néé, die is uit 1820, daar mag je absoluut niet aankomen. Het leek op zeker moment wel een soap dat ik maar geen piano kon vinden."

Het was een vreemde gewaarwording dat hij het klavier zo miste, erkent de cabaretier. "Ik wil het niet overdrijven, maar dat ik een week geen piano speel komt niet vaak voor. Dus dit was wel een beetje raar. Je hangt je eigen identiteit toch een beetje op aan die piano. Als je dan geen piano kan spelen voor mensen, dan weet je niet zo goed hoe je ze moet benaderen."