Minister Kaag opent documentairefestival IDFA

AMSTERDAM - Minister Sigrid Kaag heeft woensdagavond de 31e editie van het internationale documentairefestival IDFA geopend. De minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hield voorafgaande aan de openingsfilm Kabul, City in the Wind een toespraak. 

In haar toespraak onderstreepte Kaag het belang van documentaires. "Creatieve documentaires kunnen ons laten nadenken, zien en ervaren zodat wij - als publiek - bereid zijn om voor anderen op te komen en betere samenlevingen te bouwen, met meer democratie, meer openheid en meer humaniteit", zei Kaag.

Deze editie van het IDFA is de eerste onder leiding van Orwa Nyrabia, de nieuwe artistiek directeur. Hij maakte een nieuwe samenwerking bekend van het Nederlandse Filmfonds met het IDFA Bertha Fund om de internationale coproductie te stimuleren tussen Nederlandse producenten en filmmakers uit niet-westerse landen.

De komende twaalf dagen zijn op diverse plekken in Amsterdam zo'n driehonderd documentaires te zien. Woensdag worden de prijzen uitgedeeld in de diverse competities.

0 Reacties Doe mee met de discussie →