Minstens drie doden door treinongeluk in de VS

JOPLIN (ANP/DPA/RTR) - Door een treinongeluk in de Amerikaanse staat Montana zijn zaterdag rond 16.00 uur (lokale tijd) ten minste drie mensen omgekomen en meerdere passagiers gewond geraakt, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Mensen die kort na de ontsporing vastzaten, zijn allemaal uit de trein gehaald, zegt een politiefunctionaris.

Hoeveel gewonden er precies zijn gevallen, is nog onduidelijk. The New York Times meldt dat coördinator Amanda Frickel van de lokale hulpdiensten in een interview heeft gezegd dat zeker vijftig mensen gewond zijn geraakt. Volgens CBS News zijn veel passagiers overgebracht naar een nabijgelegen school.

De trein ontspoorde door nog onbekende oorzaak net buiten de plaats Joplin, ruim driehonderd kilometer ten noorden van de hoofdstad Helena van Montana. Aan boord waren pakweg 147 passagiers en dertien bemanningsleden, meldt Amtrak in een verklaring. "Amtrak werkt samen met de lokale autoriteiten om gewonde passagiers te vervoeren en alle andere passagiers veilig te evacueren", staat daar verder in te lezen.