Misbruikbeschuldiging voor fotograaf Testino

NEW YORK - Fotografen Mario Testino en Bruce Weber liggen onder vuur vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie en wangedrag. De twee zijn door verschillende bladen, waaronder Vogue, opzij gezet. Dat meldt The New York Times.

Testino, een van de favoriete fotografen van de Britse koninklijke familie, wordt door dertien mannelijke assistenten en modellen beschuldigd van misbruik. De incidenten gaan terug tot halverwege jaren negentig. De 63-jarige Peruaanse fotograaf zou slachtoffers hebben betast en geïntimideerd en hebben gedwongen om toe te kijken terwijl hij masturbeerde. Weber, een 71-jarige Amerikaan, wordt door vijftien modellen beschuldigd voor soortgelijke vergrijpen.

Testino is een van 's werelds bekendste modefotografen en had gedurende zijn carrière tientallen beroemdheden voor zijn lens. Hij was de lievelingsfotograaf van prinses Diana en fotografeert nog geregeld voor het Britse koningshuis. Zo nam hij de verlovingsfoto's van prins William en zijn vrouw Catherine en portretteerde hij vorig jaar nog prins Charles en zijn vrouw Camilla naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de hertogin.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *