Modellen steunen Linda Evangelista na mislukte ingreep

De oud-collega's van Linda Evangelista steken het voormalig supermodel een hart onder de riem. De Canadese maakte eerder donderdag bekend dat ze sinds een mislukte cosmetische ingreep "permanent misvormd" is.

"Linda, jouw kracht en essentie blijven altijd herkenbaar en iconisch. Bravo!", reageerde Cindy Crawford met een zoen-emoji op de Instagrampost waarin Evangelista bekendmaakte "onherkenbaar" te zijn. Naomi Campbell liet weten: "Alle lof voor je moed en kracht om dit te delen en je er niet meer door te laten gijzelen. Je weet dat ik van je hou. We houden van je en zijn er altijd voor je."

Evangelista onthulde dat ze na een zogenaamde CoolSculpting-behandeling, waarbij vetcellen worden bevroren, paradoxale vethyperplasie (PAH) heeft ontwikkeld. Dat is een zeldzaam, maar bekend risico van deze operatie. Evangelista zegt dat ze daarvan niet op de hoogte was voordat ze de behandeling startte. "PAH heeft niet alleen mijn broodwinning afgenomen, het heeft me ook in een diepe depressie, diepe droefheid en naar de laagste diepten van zelfhaat gebracht", schrijft ze. "Ik ben een kluizenaar geworden." Het model kondigt aan juridische stappen te ondernemen tegen het bedrijf dat de behandeling heeft uitgevoerd.

Tranen

Helena Christensen schreef onder het bericht: "Er is veel moed voor nodig om dit zo op te schrijven. Ik barstte in tranen uit toen ik het las. Niet alleen omdat je in stilte door zoiets persoonlijks en moeilijks bent gegaan, maar ook omdat het me deed denken aan alle littekens die het leven achterlaat, fysiek of emotioneel, en hoe we meestal in stilte en alleen lijden. Het is zo belangrijk als iemand uit de schaduw stapt en zo eerlijk en echt is. Dank voor hoe mooi je bent, van binnen en van buiten."

Ook onder meer Christy Turlington, Marc Jacobs, Gwyneth Paltrow en January Jones lieten Evangelista weten dat ze van haar houden.